Loading...
  kerekes.ferenc@ikh.hu +(36) 20 93 93 93 5

Siófok-Balatonszéplak

Balatonszéplak és környéke nem csupán véget nem érő programsorozataival nyújt lehetőséget az aktív kikapcsolódáshoz az ide érkezőknek és az itteni apartman lakások tulajainak, a közeli természeti látnivalók és érdekességek is megnyugvást nyújthatnak a munka elől menekülni vágyóknak, a festői szépségű tájat keresőknek és azoknak, akik családjukkal szeretnének minőségi időt együtt tölteni.

Siófok Nevezetességei

A Villa Széplak exkluzív villaparkjából kilépve az üdülő egyből Balatonszéplak legimpozánsabb részén találhatja magát. A 2019 végén átadásra kerülő lakásokat ugyanis számos szabadstrand és sétálóövezet veszi körül, köztük a híres Ezüstparttal, amely mentén egy idilli sétával egybekötve juthatnak el a Balaton talán leghíresebb és legpezsgőbb üdülővárosának, Siófoknak a központjába. Itt nem csak az éjszakai életet keresők találhatják meg számításaikat, a város látványosságai és nevezetességei biztosítják a romantikus kikapcsolódást, vagy akár a családi feltöltődést is. A Siófoki Kikötőből szemmel kísérhetjük a vitorlások ki- és behajózását és békés libikóka játékát, míg a menetrend szerinti sétahajókra fel is szállhatunk. Az egész Balaton mentén itt zajlik a legnagyobb hajós forgalom.  A mára már igen híressé vált Petőfi sétány is több érdekességet tart számunkra, ennek mentén találhatjuk meg a Jókai parkot, melyet árnyas fái miatt sokan keresnek fel a nagyobb melegek alkalmával. 

Siófok Nevezetességei

Szintén a Petőfi sétányon, annak közepén található Horthy Miklós hajdani főhadiszállása, a Thanhoffer villa is.  Innen visszafelé haladva Balatonszéplak irányába megtalálhatjuk Siófok egyik ikonikus épületét, amely Guth Árpád és Gergely Jenő tervei szerint épült 1912-ben, a 45 méter magas jellegzetes Víztornyot. Az Oulo parkban (Siófok finn testvérvárosáról elnevezve) az építészetért rajongók szintén megtalálhatják számításukat a Makovecz Imre Ybl-díjas építészmérnök által tervezett Evangélikus templom formájában. Ha a családdal érkezők közül a gyerekeknek még egy ilyen tartalmas túra után is van energiájuk, Siófokon látogatható lovarda és állatpark is megtalálható, ahol a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki jókedvvel barátkozhat az állatvilággal. További érdekes helyszínek lehetnek Siófokon még: az 1897-ben épült Jókai villa, a festői Millenium park, a móló, a siófoki rózsakert, a Sió csatorna és a Töreki természetvédelmi terület. 

Siófoktól Északra és Nyugatra

Amennyiben a Villa Széplak luxus lakásaitól nyugatra vesszük az irányt, gyorsan Zamárdin találhatjuk magunkat. Itt is kikapcsolódásra alkalmas programok és érdekességek meglátogatásának hosszú sorából választhatnak az ideérkezők, mint például: túrák széles skálája, a Világháborúk Múzeuma, paintballozás, a Kőhegyi Kilátó meglátogatása, melyből gyönyörű kilátást nyerhetnek az ideérkezők. Továbbá lehetőség van még a környéken gokartozni és kalandparkot is meglátogatni, melyekkel a gyerekeknek kedveskedhetünk a leginkább és persze ne feledkezzünk meg Zamárdi szabadstrandjairól sem, melyek nélkülözhetetlen részei egy balatoni vakációnak. 

Tihany

Zamárdiból szinte villámgyorsan a gyönyörű Tihanyi félszigeten találhatjuk magunkat, akár a menetrend szerinti révekkel, akár magánszervezéssel kívánjuk ezt megoldani. Mivel még a Balatonon is előfordul, hogy nincsen strandidő, kifejezetten ajánlott ide ellátogatni ezekben az időszakokban, hiszen  Magyarország első tanösvénye remek kirándulási célpont, ahol ritka madárfajokat és vulkanikus képződményeket is megcsodálhatunk. Ha esetleg az előző napi strandolásokból és más túrákból már kimerültünk volna és inkább kihagynánk a túrázást, akkor sem kell elkeseredni, Tihany igen erős művészeti tekintetben is, a KOGart állandó és időszakos kiállításai, illetve az ARTplacc művészeti fesztiválja Tihanyt a Balaton egyik képzőművészeti központjává teszi. Azonban ha inkább mégis pihentető tevékenységre vágynánk, Tihany olyankor is kiváló választás. A 2016-ban átadott kilátó meglátogatása, a közeli kalandpark és a szabadstrandok és tavak (Belső-tó, Külső-tó) felkeresése is csodás időtöltést jelenthet.