Loading...
  kerekes.ferenc@ikh.hu +(36) 20 93 93 93 5

A Fesztiválok Forgataga: a Balaton

Igen, mi vagyunk az a Magyarország, amely a nyári fesztiválok időszakában csaknem 20 olyan rendezvénnyel várja minden évben a bulizni vágyókat, melyeknek látogatottsága külön-külön eléri a 60-80.000 embert! Mivel a Balaton is nagy hangsúlyt fektet arra, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelő kikapcsolódási lehetőséget, ezért azoknak is biztosítja, hogy lazán teljen a nyár, akik szeretnének néhányszor fejfájással ébredni.

A Balaton a nyarat máris az ország egyik legnagyobb bulijával indítja, az immáron 13. alkalommal a Siófok melletti Zamárdiban megrendezett Balaton Sound Fesztivállal, mely Európa egyik legnagyobb elektronikus-zenei fesztiválja, látogatottsága pedig 2019-ben elérte a 170.000 főt!

Strand Fesztivál és B. My Lake

A “Magyar Tenger” és a térség második legnagyobb zenei rendezvénye, a Strand Fesztivál szintén Zamárdiban kerül megrendezésre, mely idén augusztus 21. és 26. között kerül megrendezésre, immáron hetedik alkalommal. Hogy mennyire nívós eseményről beszélünk, az mutatja legjobban, hogy 2018-ban a Keszthelyen megtartorr B. My Lake fesztivállal közösen 150.000 embert vonzottak magukhoz.

Szintén nagy presztízsű eseményként ismert és előkelő helyen szereplő a nagy magyar fesztiválok között a B. my Lake elektronikus zenei rendezvénye, melyet immáron szintén hetedik alkalommal rendeznek meg, székhelye pedig idén Zamárdi. Idén augusztusban 21. és 25. között kerül megrendezésre.

Samsara - A Béke Szigete

Siófok közvetlen közelében rendezik meg Magyarország egyik legkülönlegesebb eseményét, a Samsara Fesztivált, mely immáron négy alkalommal is sikert aratott, ezáltal egyértelművé vált, hogy ötödjére sem maradhat el! Ezt a rendezvényt azok az emberek, akik szeretnének valami igazán egyedi spirituális élménnyel gazdagodni, imádni fogják! Egy teljesen család- és állatbarát rendezvény, mely gyermekeknek ráadásul teljesen ingyenes 12 év alatt. Na és van benne jóga. Jó sok jóga! Ha még nem látogattad meg akkor még van időd, hiszen idén Augusztus 12-én lesz az esemény zárónapja.

Jazz - Bor - Vidámság

Szintén a családoknak kedvez az idén már lezárult Paloznaki Jazzpiknik, mely ugyan kevesebb résztvevővel, de annál kellemesebb és nyugodtabb hangulattal, családias légkörben várja a kikapcsolódni vágyókat. A sokszínű rendezvényen a nemzetközileg is elismert jazz-előadók mellett rengeteg gyermek-programmal várják az érdeklődőket, jövőre már kilencedik alkalommal. 

Almádi Bornapok

Augusztus 2-20 között ismét megrendezésre kerül az Almádi Borfesztivál, immár 16. alkalommal, megújult koncepcióval élvezhetjük a rendezvény műsorait zamatos borok és finom ételek mellett. 
Amire biztosan lehet számítani az idei rendezvényen:
  • Színvonalas ételek is lesznek a jó borok mellé.
  • Csak élő koncertek lesznek, olyan előadókkal és együttesekkel, akik között minden korosztály megtalálja a neki tetszőt.
  • A nagy koncertek este 10 órára befejeződnek és utána kellemes háttérzene szolgáltat hangulatot a borozgatáshoz.
  • Több gyerekeknek szóló programmal várják minden évben a látogatókat, sok-sok játékkal.